Furkan Cansever

Furkan Cansever

Gündem

Gündem

Futbol yüzyıllardır insanların ortak eğlencesi, farklı görüşten insanların ortak noktada birleştiği, bazen de siyasal, politik, din, mezhep farklılıklarının yarattığı çekişmeleri yansıtan evrensel bir oyundur. Ülkemizde yukarıda saydığım sebeplerden hiç birisi görünmemektedir. Ülkemizde daha çok başarıya odaklı futbol takımı tutulduğundan dolayı, bu görüşümü ülkenin %97’sinin üç İstanbul takımını tutmasından dolayı belirtiyorum, herhangi bir şekilde bu ayrışma görülmemiştir. Ülkemizde ki tek ayrışma, İstanbul takımları ve Anadolu takımları arasındadır. İstanbul takımları başarılı sayıldığından dolayı maalesef Anadolu’da yaşayan birçok insanımızda İstanbul takımı tutmaktadır. Anadolu takımı tutan az sayıda ki insanımızın temel gayesi ise futbolda devam İstanbul saltanatını yıkmaktır. Bunu Trabzonspor ve Bursaspor Türkiye lig şampiyonluğunu yaşayarak başarmıştır.

Yukarıda Türk futbolunun genel yapısı hakkında kısaca bilgilerimi ve kendi düşüncelerimi aktardım. Futbolun ülkemizde ırk, din, mezhep gibi sebeplerde ayrışmaya sebep olmadığı açıktır. Ancak Amedspor adı altında kurulmuş, son on yılda Türk futboluna zarar vermekten başka amacı olmayan kulüp son günlerde yeniden gündemimize gelmiştir. Geçtiğimiz Ekim ayında Diyarbakır’da oynanan karşılaşmada Amedspor takımı ve taraftarları Bursaspor takımına yapmadığını bırakmamış, Bursaspor futbolcuları şehirde zırhlı otobüslerle yolculuk yapmak zorunda kalmıştır. Açtıkları paçavralar dahil hiçbir olay ülke gündemimizde yer bulmamıştır. Ekim ayında oynanan karşılaşmanın rövanşında da Bursaspor taraftarı Diyarbakır’da oynanan maçın getirdiği gerginlik ile bazı olaylar sergilemiştir. Bunun üzerine, terör örgütünden iyi tanıdığımız “mağduriyet” yaratma girişimini Amedspor yine başarılı bir şekilde uygulamıştır.

Ülkemizde Diyarbakır şehrimizin diğer takımları, veya doğuda bulunan hiçbir takımımız böyle tepkilerle karşılaşmamaktadır. Olayın Kürt halkımızla bir alakası yoktur. Son on yılda terör örgütü ile sürekli yan yana görünen bu futbol takımının, olayları tüm Kürt halkıyla bağdaşlaştırması tamamen akıl tutulmasıdır. Geçmişte ve günümüzde yaptıklarıyla ülkemizin tüm şehirlerinde aynı tepkiyi görmüşlerdir. Ülkemizde Amed diye bir şehir bulunmamaktadır. Türk halkının sinir uçlarıyla oynayan, Türk futboluna kaostan başka bir fayda sağlamayan bu futbol takımının bir an önce lisansının iptal edilip kapatılması ülkemizin faydasına olacaktır.

Ayrıca Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partide milletvekilliği görevini yürüten ancak milletin vekili olamayan kişilerinde Amedspor’un mağduriyet yaratmasına yardımcı olmalarını ve onları desteklemelerini Türk Milleti unutmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partide böyle milletvekilleri olması oldukça düşündürücüdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR