Samet CAN

Samet CAN

Huzur ve kardeşlik ayı: Ramazan

Huzur ve kardeşlik ayı: Ramazan

Ramazan; barış, bereket, bolluk ve kardeşlik ayıdır. İslam alemi mübarek Ramazan ayını karşılamaya hazırlanıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de büyük iftar organizasyonları düzenlenecek, Ramazan ayına özel bazı programlar tertip edilecek. Ancak bu sene bazı şeyler farklı olmalı.

Mesela bir kuş sütünün eksik olduğu lüks sofralarda iftar açmayı bekleyenlerin iştahı Gazze’den yükselen çığlıklarla kesilmeli. Ramazan’ın gelişini kutlamak için düzenlenen eğlenceler Doğu Türkistan’daki mazlumların feryatlarıyla yarıda kalmalı. Ya da İslam dünyasında bir çocuk dahi aç kalmışsa, petrol zengini Müslüman ülkeler de orucunu açmamalı.

“(Ey iman edenler) müminler ancak kardeştirler, onun için kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete erdirilesiniz” Hucurat Suresi 10. Ayet

Ramazan kardeşlik ayıdır. Oruç tutmayı kendine farz bilen Müslümanlar aynı zamanda Hucurat Suresi’nin 10. ayetinde sabit olduğu üzere diğer Müslümanları da kardeşleri bilmeli ve zulüm altındaki kardeşinin hakkını, hukukunu korumalıdır.

Doğu Türkistan’da hem soydaşımız hem din kardeşimiz olan Uygurlar akıl almaz işkencelere maruz kalıyor. Müslüman Uygur kızları zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Camiilerimiz, mescidlerimiz yıkılıyor. Gazze’de ise insanlık tarihindeki en büyük trajedilerden biri yaşanıyor. 30 bini aşkın insan hayatını kaybetmişken daha binlercesi gıda ve su gibi temel ihtiyaçlardan dahi mahrum bırakılıyor. Bütün Dünya’nın gözü önünde Müslümanlar katlediliyor ancak Müslüman ülkeler bir araya gelip de tepki dahi gösteremiyor.

Bu Ramazan İslam aleminin ve bütün Dünya’nın huzur içinde geçirdiği ve kalıcı barışın temellerinin atıldığı, Müslümanların ise yek vücut halinde bütün Dünya’ya karşı dimdik durabildiği yeni bir iklimin oluşmasına vesile olur inşallah. Bütün Türk-İslam aleminin mübarek Ramazan ayı şimdiden kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR