Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Kayak Merkezlerine Sahip Çıkmıyoruz

Kayak Merkezlerine Sahip Çıkmıyoruz

2023 yılı Ocak ayını bitirmeye çok az bir zaman kaldı. Ancak hâlâ kayak merkezlerimizin pek çoğunda kar ve kar yağışından eser yok. Yıllardır küresel ısınma etkilerinden bahsederken, aslında gelecek yıllarda ne olacağını biliyormuşuz da kimse bunun farkına varamamış gibi bir durum oldu. Ülkemizde hizmet veren kayak merkezlerimizin 4’de 1’i bile sezonu tam tamına açamadı. Ya mekanik tesisleri hizmete açılamadı ya da kayak pistleri.

Ama tüm sorun elbette kar yağmaması ve tesislerin zor durumda kalıyor oluşu değil. Günümüz internet ve sosyal medyadan ibaret bir hâl almışken, kayak merkezlerimizin hâlâ bir sosyal medya ve bilgilendirme hesaplarının olmadığını görüyorum. Bazı kayak merkezlerinin internet siteleri bile bulunmazken, kayak merkezinin son durumları ile ilgili bilgi almak neredeyse imkânsız gibi bir duruma bürünmüş.

Yaptığım araştırmalarda, kayak merkezlerinin iletişim numaraları üzerinden bilgi almak istediğimde sadece dört ile beş kadar kayak merkezi ile görüşme imkânım oldu. Ancak otel rezervasyonu ve para kazandıracak bir faaliyette bulunmadığım için yani sadece bilgi almak istediğim için telefon resmen yüzüme kapatıldı. Elbette tekrar iletişime geçmek ve güzel bir üslup ile bilgi almak güzel oldu sadece herkes yetkisini bilmiş oldu.

Kayak merkezlerini işleten Belediye, Anonim Şirketi, Kaymakamlık veya herhangi bir özel şirketlerden tek isteğim; kayak tatili yapmak veya kayak merkezi hakkında bilgi almak isteyen insanlara fayda sağlamaları olacaktır.

Milyon liralık mekanik tesisler ve milyarlarca lira para harcanan tesislerin yanında, bir internet sitesi veya bir sosyal medya hesabı açarak, bilgi paylaşımında bulunarak ülke turizmine katkı sağlamak bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.

İnternet üzerinde binlerce SEO çalışması yapan kayak merkezi sitesi var ve pek çoğu medya başlığından öte gidemediği için doğru bilgi paylaşımı bile yapamazken, kayak merkezlerine ait internet sitesi ve sosyal medya hesaplarının olması gerçekten kayak merkezlerinin yararına olacaktır diye düşünüyorum.

Umarım gelecek süreçte kayak merkezleri ile ilgili bu düşüncem hayata geçer ve insanlarımız kayak merkezinin son durumu hakkında bilgi almak için, 300 – 500 kilometre kadar yol gidip kayak merkezinde bir avuç kar bile olmadığını görüp sinir krizi geçirmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR