Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Maaş hesaplamaları kavgaya neden oldu

Maaş hesaplamaları kavgaya neden oldu

Aralık ayının son günlerinde asgari ücret rakamlarının belirlenmesi ve 3 Ocak 2023 tarihinde de memur ve memur emeklisine zam oranı açıklanması sonrası yapılan maaş hesaplamaları kavgaya neden oldu.

Her zaman birlik ve beraberlikten söz eden ülkemizin büyük bir çoğunluğu asgari ücret rakamına yapılan zammı ve memur maaşı zam oranları kıyaslaması yaparak birbirine düştü. Bu konu öyle bir duruma neden oldu ki; yüzdelik dilimler ve yıllara göre yapılan zam oranları bile tarihin tozlu raflarından çıkartılarak yeniden gündeme gelmeye başladı.

Sosyal medyada yazılmama ihtimali kalmayan bir maaş ve yıllık oranda kıyaslama bile kalmamış desek yeridir. Yani maaş tartışarak nereye varacağız bilmiyorum ama bu konunun market ve manav fiyatlarının yanında altın bir değer olarak kendine yer bulması beni bir hayli şaşırttı.

2023 yılının ilk günlerini yaşadığımız önemli süreçte gündem konusunun asgari ücretli vatandaşlar ve memur ile memur emeklisi arasında yaşanan tartışması olması ortamı bir hayli germiş durumda.

Asgari ücretliler memurları lafa tutarken, memur olarak görev yapan vatandaşlarımız ise memur maaşlarının asgari ücret karşısında eridiğini ifade ederek haklarını arıyor. Her zaman birlik ve beraberlikten yana olan vatandaşlarımız, resmen birbirine düşman gözüyle bakıyor ve kimse de bizi bu duruma kim veya hangi etkenler düşürdü demiyor.

Tartışmayı seven bir ülke olduğumuz için, kolay ayrışabiliyoruz. Aslında bu durumun ne kadar üzücü olduğunu söylemeye gerek bile yok ama konu ülkemiz ve geleceğimiz olduğu için insan üzülmüyor değil.

Ocak ayında market ürünlerinin pek çoğunda zam gündeme geldi ve zamlar yapılmaya da devam ediyor. Vatandaşlarımızın bir araya gelerek zam yapılmasını eleştirmesi beklenirken, keselerine girecek paranın birbirilerine olan etkilerini tartışmalarını elbette kimse beklemezdi.

Ancak son yaşananlara bakıldığında konu menfaat olunca insan insanı kırıp, dökebiliyormuş bunu bir kez daha anlamış ve uygulamalı şekilde görmüş olduk. Umarım ülke insanımız birbirlerine düşecek durumlara her zaman inanmaz ve birbirine birlik olmaktan geri durmaz. Çünkü her zaman bilinen bir vurgu vardır ki; o da Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığıdır.

Yeni asgari ücretin ve memur maaşlarının ülkemiz vatandaşlarına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR