Alperen Aydın

Alperen Aydın

Özür Dileriz Cahar.. Çeçenler Gönderilmesin!

Özür Dileriz Cahar.. Çeçenler Gönderilmesin!

Çeçen mücahitlerin Türkiye’ye sığınan aile ve çocukları Rusya’ya iade edilebilir. Haber kaynaklarında geçen bilgilere göre 30’dan fazla Çeçen aile Geri Gönderme Merkezinde tutuluyor! Çeçen mücahitlerin bize emanet ettiği ailelerin namuslarını, canlarını Rus zalimlerine teslim edemeyiz!
9 Şubat 2024 Cuma gününe ait olduğu söylenen bir fotoğrafta kalabalık bir Çeçen grubun polis çemberinde olduğu görülüyor. Cahar Dudayev’in emanetleri, Şamil Basayev’in arkadaşlarını Cuma namazı sonrası alıp Geri Gönderme Merkezine göndermek nedir?! Emanete böyle mi sahip çıkılacaktı? Çeçenleri göndermeyin!

Av. Halim Yılmaz, yaptığı açıklamada, anne ve babaları gözaltına alınan Çeçen sığınmacıların çocuklarından bazılarının kimsesiz kaldığını ifade etti: "Gözaltına alınıp İstanbul Emniyet'te işlemleri tamamlanan ve Göç İdaresi'ne gönderildiği söylenen yabancı uyruklu (ikametli, UK kimlikli) müvekkillere 4-5 gündür erişemiyor, bilgi alamıyoruz. Emniyet 'Göç'e gönderdik', Göç 'Bizde yok' diyor. Bu insanlar nerede?’’ Bu çocukların akıbeti ne olacak?

‘’Geri gönderme merkezine götürülen sığınmacılardan biri de Aset A. isimli kadın bir Çeçen sığınmacıydı. Aset A.'nın eşi Rus işgaline karşı savaşırken hayatını kaybeden Çeçen bir komutandı. Aset A., 2013 yılından bu yana Türkiye'de sığınmacı olarak yaşıyordu. Kimliğini yenilemek üzere başvuruda bulunan ancak hukuka aykırı bir şekilde kimliği iptal edilen Aset A., ardından gece baskınıyla Kocaeli'nde gözaltına alındı ve Şanlıurfa'daki bir geri gönderme merkezine götürüldü. Aset A., buradan yazdığı bir mektupta kötü şartlarda tutulduğunu, merkezin penceresiz bir bodrum katı olduğunu ve namaz kılmasına izin verilmediğini dile getirdi.’’

“İkametimi yenilemeye gittiğimde 8 yaşındaki çocuğumun G-87 kodu olduğunu öğrendim.” (Çeçen Erkek Sığınmacı, 38) (*G-87: Genel güvenlik açısından terör bağlantılı olabileceği değerlendirilen yabancılara uygulanmaktadır. G-87 kodu bulunan yabancıların Türkiye'ye girişleri yasaklanır yahut Türkiye'de bulunmaları halinde haklarında sınır dışı etme kararı/deport kararı alınır.)
15 Temmuz’da Çeçenler Türk devletine meydanlara inerek sahip çıktı! Çeçenistan’da cihad eden mücahitler ‘’Türkiye dara düştüğü zaman buradaki mücadeleyi bırakır Türkiye için savaşırız!’’ dediler. Şimdi Türk Devleti’inin Çeçenlere sahip çıkma zamanıdır!

Türk milletinin sağlam dostu Çeçen halkının kahramanı Şehit Şamil Basayev’in şu sözleri beynimi tırmalıyor: ‘’Türkiye’den bize gelen yardımlara çok teşekkür ederiz. Oradakiler bize bu mücadelemizde yardım etmek zorunda değildi ama kalpleri bizimle! Buradaki sorunla kendi dertleri gibi ilgilendiler, o yüzden biraz önce ayağa kalkarak teşekkür ettim…’’ Şeyh Şamil’den Şamil Basayev’e Kafkas kahramanları Türk yurdunu mazlumlar için bir sığınak olarak gördüler. Yaşlılarını, kadın ve çocuklarını bize sahip çıkacağımızdan emin bir şekilde emanet ettiler… Türkler de millet olarak her zaman kardeşlerinin yanında durdu!

Ama bugün… Hepimizin gözbebeği olan Cahar Dudayev’in yeğeni bile günler boyu Geri Gönderme Merkezinde kaldı. Özür dileriz Cahar.. Senin yeğenin bile geri gönderme merkezinde kaldı. Senin emanetine bunu yapanları and olsun ki affetmeyeceğiz! Emanetlerinin sesini öyle bir duyuracağız ki bir daha kimse dokunamayacak. Kahrolsun siyasi çıkarlar, yaşasın kardeşliğimiz!

Şehit Medet Önlü ve Şehit Muhsin Yazıcıoğlu hayatta olsaydı, bugün bunlar yaşanmazdı. Muhsin Yazıcıoğlu şehadetinden önce ‘’ÇEÇEN DAVAMIZI’’ Alperenlerine emanet etmişti. Onları bugün daha çok özlüyoruz! Dava arkadaşlarını ise liderleri gibi bu zulme ses çıkarmaya çağırıyoruz!

Yaşasın Çeçen-Türk kardeşliği! Devlet yetkililerimizi kardeşlik hukukunu gözetmeye davet ediyoruz! Çeçen kardeşlerimizi ölüme göndermeyin! Türk milletini ise her zaman olduğu gibi kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz! Çeçen kardeşlerimizin sorunlarının sesi olun!

Son olarak Göç İdaresi #ÇeçenlerGönderilmesin ve #MuhacirlereDokunma gündem çalışmalarından sonra tehdit gibi bir açıklama yayınladı. Kafkasyalıların sorunları ve mağduriyetlerini dile getiren raporlar, avukat açıklamaları var. Ortada bir sorun var ve bu sorunu inkar edip yok sayamazsınız! Öyleyse bu delillere teker teker cevap verin. Kafkasyalı kardeşlerimizin yanındayız #GöçİdaresiTehdidi KABUL EDİLEMEZ!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR