Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Reklam Bitti Hizmet Başlasın

Reklam Bitti Hizmet Başlasın

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri tamamlandı. Türkiye sandığa gitti ve vatandaşlık görevi olarak kararını verdi. Bir yıldır devam eden seçim kampanyaları ve reklamları, yerini hizmete bırakmalı ve bu noktada reklam bitti hizmet başlasın devri geç kalınmadan başlamalı.

Belediye Başkan Adayları, kazandıkları kent veya ilçe başkanlıkları görevini gerektiği şekilde yerine getirmelidir. Vatandaşların oy ve güvenini kazanan her başkan adayı; şeffaflık, dürüstlük ve başarılı bir görev süresini doldurmalıdır.

Sadece seçimden seçime adını duyduğumuz adayların, mutlaka görevlerinde vatandaşların taleplerini dinlemeleri ve vatandaşların artık bu proje yapılmalı dediği her bir noktaya ayrı bir parantez açmalıdır.

Özellikle Büyükşehirlerde ve Büyükşehir kadar nüfusu olan ilçelerde, Başkan olarak görev yapacak kişilerin ve Meclis üyelerinin mantıklı ve net bir şekilde projelere imza atması gerekmektedir.

Verilen vaatler yerine getirilmeli, bir sonraki seçim sürecine kadar olan zaman içerisinde Başkanlık hangi durumları gerektiriyor ise, ciddiyetli ve resmi bir şekilde görev süresi tamamlanmalıdır.

Önceden Belediye Başkanı olan ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde de yine aynı şekilde Başkan seçilmiş olan Belediye Başkanlarının da aynı şekilde yarım kalan projelerini tamamlama zamanıdır.

Vatandaşların 4-5 yıl kadar kaybedecek hiçbir zamanı olmamalıdır. Hizmet, görev, çalışmak ve disiplin prensipleri ile çalışmalar tüm hızıyla devam etmelidir.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde alınan kararlar vatandaşlarımızı hür iradesi ile vermiş olduğu kararlar olarak bilinir ve bu durum neyi gerektiriyor ise; Başkanların görev süresine ihanet etmemesi gerekmektedir.

Yarım kalan projeler, vaatler arasında yer alan ancak hiç başlanmayan projeler ile vatandaşların zamanı çalınmamalıdır. Aksi durumda; bir sonra gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde vatandaş gerektiği gibi cevabını verecektir ve Başkanlar tarihin tozlu raflarında; çalışmayan veya tembel Başkan olarak anılacaktır.

Umarım 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçları ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olur. Bu zamandan sonra; seçim sürecinde bol, bol seçim reklamı yapan Belediye Başkanlarının ve Belediye Başkan adaylarının çalışmalarını veya nasıl çalışmadıklarını izleyeceğiz. İşte o zaman göreceğiz, her şey seçime kadar mı, yoksa çalışana kadar mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR