Samet CAN

Samet CAN

Seçim Sonuçları

Seçim Sonuçları

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde herkes için sürpriz sonuçlar çıktı, vatana millete hayırlı olur inşallah. Başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye genelinde vatandaşlar önemli mesajlar verdi.

Bu seçimde seçmenin iradesini belirleyen en önemli etken ekonomi oldu. Günden güne artan enflasyon ve enflasyondan dolayı eriyen maaşlar, milletin ekonomisini alt üst ediyor. Özellikle büyükşehirlerde tek maaşla geçinmek neredeyse imkânsız hâle geldi. Başta konut fiyatları olmak üzere artan fiyatlar yüzünden vatandaş temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorluk çekiyor. Piyasadaki belirsizliği fırsat olarak gören ve kendi aralarında kartel oluşturan büyük market zincirleri, piyasayı bilinçli olarak yükseltiyor ve inanılmaz kârlar elde ediyor. Bir an önce bu konuda kalıcı çözümler üretilmeli yoksa belirli periyotlarla aynı sıkıntıları çekmeye devam edeceğiz.

Ekonomiyle bağlı olarak diğer büyük problem ise kaçaklar ve mülteciler. Türkiye’nin küresel ve bölgesel göç rotasında olması ve istikrarsız bölgelerin tam ortasında bulunması sebebiyle akın akın gelen mülteciler bazı şehirlerde demografik dengeyi önemli ölçüde bozdu. Suriye ve Irak’tan gelenler güneydoğuda bazı şehirlerde ve İstanbul’un kenar mahallelerinde, Ukrayna ve Rusya’dan gelenler ise güney sahil şeridinde ciddi bir nüfusa ulaştı. Bazı şehirlerin merkezinde Türkçe tabela görmek için dahi ciddi bir çaba gerekiyor.

Bu seçim göstermiştir ki artık siyasette bir değişim gerekiyor. Türk siyasetinde bir neslin devri yavaş yavaş sonlanırken yeni bir neslin devri açılmak üzere. Dört tarafı ateş çemberi olan ülkemizde bu değişimin milli ve yerli olması, dış etkilerden uzak olarak doğal bir şekilde gelişmesi en hayırlı olanı. Milletimiz için hayırlı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR