Muhammed Gömük

Muhammed Gömük

ŞEHİT FETHİ SEKİN'İN İSMİ ADALET SARAYINA VERİLMELİ

ŞEHİT FETHİ SEKİN'İN İSMİ ADALET SARAYINA VERİLMELİ

Türkiye'de Halis Demir'ler bitmez. İzmir Bayraklı Şehit Fethi Sekin Adalet Sarayı olmasını tüm İzmirliler adına istiyorum...

İzmir, FETÖ’nün piyasaya çıktığı yer olmakla birlikte FETÖ’nün en büyük darbeyi yediği yerdir. Bu darbelerde imzası olanlar ise başta İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere İzmir Emniyeti’dir. 5 Ocak 2017 tarihli İzmir Adliyesi yakınındaki terör hadisesi de işte tam olarak bunun hıncı ile planlanmıştır. Saldırı hedefinin Adliye Binası olması bize tam olarak bunu gösteriyor.

Öte yandan tüm terör örgütlerinin koalisyon içinde olduğunu; PKK, PYD, IŞİD ya da FETÖ; hepsinin tek bir çatı altında tek bir terör örgütüymüş hareket ettiğini ve söz konusu çatının adının da Amerika Birleşik Devletleri olduğunu gelinen noktada anlamayan kalmamıştır. Tüm terör eylemlerini olduğunu İzmir Adliyesi önündeki terör eylemini de Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği olarak lanetliyoruz.

Toplumsal hafızamız zayıf olduğundan birkaç çok önemli hususu altını çizerek hatırlatmak elzem olmuştur. Beşiktaş İnönü Stadyumu’ndaki bomba yüklü araç saldırısında TNT-RDX denen patlayıcı madde kullanılmıştı. RDX maddesi sadece NATO ordularının envanterinde olup formülü dâhi gizlidir. Bu eylem ile NATO tarafından Türkiye’ye bir uyarı yapılmış; bir manada kartvizit bırakılmıştır. Yılbaşındaki Reina saldırısında ise yine sadece NATO ordularının envanterinde olan flaşörler kullanılmıştır. Adının çok da önemi olmayan terör örgütlerinin sansasyonel saldırıları üzerinden Türkiye’ye mesaj verilmiştir. Nedir o mesajlar..? Suriye’de mütecaviz olma! Bizim kurduğumuz IŞİD (ya da DAEŞ) ile mücadele edip bizim işimizi bozma. Rusya ile ittifak halinde olma… Biz de Türkiye olarak ne cevap verdik: Ölme eşeğim ölme dedik! Bizi terörle yıldırıp sindiremezsiniz dedik… Bizi bu tür iğrençliklerinizle imtihan etmek sizin haddinize değil dedik… İzmir Adliyesi saldırısı ise bizim cevabımıza karşı verilmiş bir cevaptır. Biz yine bildiğimiz dilden konuşup gereken cevabı vereceğiz, Amerikan sokakları, Amerikan meydanları terör sevici Amerikalılar,terör üretip terörle beslenen Amerika en yakın zaman da ürettiğin terör senin başına bela olacağını unutma..

 Geçen hafta ABD’nin Ankara Büyükelçisi sırıtkan John Bass, “ABD, PYD’ye silah yardımı yapmıyor, bu hususta Türk kamuoyunda dolaşan bilgiler asılsızdır, Türk Halkını bu yönlü söylentilere inanmaması yönünde uyarıyoruz” demişti. Madem ki ABD Türk halkına hitaben bir çağrı yaptı, biz de terörle mücadeleyi konu edinmiş yegâne sivil toplum örgütü olarak bu küstah ve yalan dolu açıklamaya TAY-DER imzasıyla ağır bir cevap vermiştik. Cevabımızda ABD’nin daha Muavenet’in hesabını, başına çuval geçirdiği askerlerimizin hesabını vermeden abuk subuk beyanatlar vermesini trajikomik ve insan zekasıyla dalga geçen saçmalıklar diye nitelendirmiştik. Haklılığımız her geçen gün daha net şekilde anlaşılıyor. Nitekim IŞİD’in (ya da DEAŞ her ne ise) ABD tarafından kurulmuş bir terör örgütü olduğunu Başkan Trump ağzından kaçırıvermişti. Trump’tır ne yapsa yeridir diyelim. Ama ABD’li General Wesley Clark da daha bugün IŞİD’in ABD tarafından ne maksatla ve ne şekilde kurulduğunu daha bugün ayrıntılı şekilde anlattı. Yalnız bu büyük şeytan ABD, dünyayı o derece sindirmiş ki kimse çıkıp da KRAL ÇIPLAK diyemiyor. FETÖ’yü de kuran ve kollayan ABD değil midir? O hâlde ABD en baba terörist ülke değil midir?

Terör örgütlerinin çatı teşkilatının NATO olduğunu yazımın başında belirttim. Nasıl bu kadar net ifadelerle ve rahatça konuşabiliyorsun diyebilirsiniz. Esasen yaptığım sadece bilgi aktarmaktan ibaret; hatta “Kral Çıplak” demekten ibaret. Politikacılar stratejik ilişkilerim gereği daha dikkatli konuşmak zorundadır, onu anlarız. Ancak biz politikacı değiliz, her hâl ve şartta doğruları söylemekle mükellefiz. Örneğin yine bugün basına yansıyan bir haberde bir başka NATO ülkesi olan Almanya’nın Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, İzmir'deki terör saldırısını sözde kınarken “İslamcı terör”' ifadesini kullanarak ayrı bir küstahlığa imza attı. Oysaki İzmir Adliyesine yönelik terör saldırısı da Türkiye’deki diğer terör saldırıları da apaçık HRİSTİYAN,SİYONİST TERÖR saldırısıdır. Bu teröristleri, Hıristiyan devlet ABD eğitmiyor mu, bu terör örgütlerini Hıristiyan devlet ABD kurmuyor mu, ABD koruyup kollamıyor mu? Almanya, Fransa, Belçika, İsveç, İngiltere gibi diğer Hıristiyan ülkeler de teröre aynı desteği vermiyor mu? O hâlde neden İslamcı terör oluyormuş ki? Velhasılıkelam tüm maskeler düşmüş, haç amblemli NATO’ya üye Hıristiyan devletlerin terörü nasıl destekledikleri gün gibi ortaya çıkmıştır.

Gelelim efeler diyarı İzmir’imize… İzmir’e gönül vermiş biri olarak PKK gibi, IŞİD gibi, FETÖ gibi terör örgütlerine bazı mesajlar vermek istiyorum:

● İzmir, genelde sosyal demokrat bir şehirdir; asosyal demokrat değildir. Asosyal değil sosyal demokrat olduğumuz için genel kültürümüz de gayet iyidir. teröristlerin nasıl film fırıldak çevirdiklerini gâyet iyi görüyoruz. O yüzden bizi dolduruşa getirmeniz mümkün değildir. Bizim üzerimizden boşuna fitne planları yapmayınız.

● Her İzmirli’nin kalbinde bir Kurtuluş Savaşı Destanı yatar. İşgalci Yunanlıları denize döktüğümüz günleri de çok iyi biliriz. Recep Tayip Erdoğan, ikinci kurtuluş mücadelesi veriyoruz dedi. O hâlde tüm düşmanları yine denize dökmesini biliriz. Özellikle de Amerikalı teröristlerin ayağını denk alması lazım.

● İzmirli vatanseverdir. İzmir Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya ev sahipliği yapmıştır,İzmir 15 Temmuz Darbe girişiminde,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla yaşlısıyla,genciyle tüm halkı ile bir olup sokaklarına ve vatanına sahip çıkmıştır.İzmir’den Hasan Tahsin'ler ve son kahramanımız Şehit Fethi Sekin'ler her zaman vardır.Konu vatan olunca gerisinin teferruat olacağını çok iyi biliriz. Bilmeyenlere de itina ile öğretiriz.

● İzmir bir kültür şehridir. Üç beş kendini bilmez terörist bozuntusunun salacağı korku bize vız gelir vız gider. Günlük yaşantımızdan ödün vermeden, söylentilere kulak asmadan, teröre pabuç bırakmadan yaşar gideriz.

● İzmirli hem kadınıyla hem de erkeğiyle yiğittir. Teröristi gördüğü yerde devirir. Teröristin arkasındaki ağababayı bilir. Onu da gördüğü yerde indirir. Korku nedir bilmeyiz, ay yıldızlı al bayrağımızı her zaman her yerde gururla dalgalandırır, düşmana korku salarız.

Biz TAY-DER olarak teröre her gün cüretkâr mesajlar veren koca yürekli bir sivil toplum örgütüyüz. Kapımızın önüne tehdit amaçlı mermi bırakanlarla dalgamızı geçiyor; her zamankinden daha fazla terörün üstüne gidiyoruz. İzmir de böyledir. Teröre asla pabuç bırakmaz. Terörün borusu İzmir’de ötmez!

Yazımı bitirmeden önce,yakından tanıdığım Şehidimiz FETHİ SEKİN in kahramanlığını anlatmak istedim.Tek başına teröristlerin peşinden koşturarak son mermisine kadar atan ve daha sonra mermisi bittikten sonra vurulan kahramanımız olayı erkenden fark etmeseydi şuanda binlerce kişinin ölümünü konuşuyor olacaktık.Allah seni Peygamber efendimize komşu yapsın,mekanını cennet olsun.
Tüm İzmirli'nin isteği;Bayraklı Adliyesinin adı Şehit Fethi Sekin Adalet Sarayı olmasıdır. Bir dahaki yazımda buluşmak ümidiyle...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR