İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Süper Lig’de derbi haftası

Süper Lig’de derbi haftası

Bu haftaki yazımda Süper Lig’de Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi ve diğer büyük takımların maçlarını değerlendireceğim.

Fenerbahçe’de sakatlar can sıkıyor

Fenerbahçe, geçen hafta oynanan Pendikspor maçında sahadan 5-0’lık skorla galip ayrıldı. Ancak ‘berabere kalsaydık da bu kadar sakat vermeseydik’ diyen Fenerbahçe taraftarları olduğuna adım kadar eminim. Çünkü Fenerbahçe, Pendik’te oyununun ana unsurunu yani Fred’i bıraktı. Rodrigo Becao’da tabii ki çok önemli bir oyuncu ancak Fred’in kaybı Fenerbahçe’nin oyununu çok etkileyecektir. Kadroda Fred’e muadil olabilecek herhangi bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Gelelim Trabzonspor maçına, bordo-mavililer geçtiğimiz hafta Alanyaspor maçından 1-0 galip ayrıldı. Abdullah Avcı’nın gelişi ufak da olsa olumlu yönde etkilemiş duruyor Karadeniz temsilcisini. Ancak ne olursa olsun evinde oynayan ve formda olan Fenerbahçe’nin zorlanmadan bu maçı da kazanacağını düşünüyorum.

Beşiktaş Akdeniz’e açılıyor

Ligin en formsuz büyük takımı Beşiktaş, ne yaparlarsa yapsınlar düzelmiyor. Başkanlık seçimi, hoca değişikliği derken, bu köprünün altından çok sular akar… Beşiktaş’ın artık gelecek sezonu dizayn etmesi gerektiğini düşünüyorum. Gelecek başkanın önümüzdeki sezon için projelerini hazırlaması gerekiyor. Gelelim Antalyaspor maçına… Akdeniz ekibi geçtiğimiz hafta Başakşehir’i 1-0 yenerek 2 haftalık galibiyet hasretine son vermişti. Kafa kafaya bir mücadele olacağını düşünüyorum.

Cimbom’da Kasımpaşa mesaisi

Gelelim Galatasaray’a… Bayern Münih maçında oynanan harika oyun hepimize ‘Böyle oynarlarsa açık ara şampiyon olurlar’ dedirtti. Hafta sonu oynanan Rize maçı ise durumun böyle olmadığını hepimize gösterdi. Rizespor, Galatasaray’a karşı kafa kafaya bir oyun ortaya koydu. Açıkçası Oliviera’nın o golü olmasa, Galatasaray’ın o maçı kazanabileceğinden emin değildim. Kasımpaşa ligin iyi giden ekiplerinden birisi… Fenerbahçe’ye kaybettikten sonraki 2 maçlarını da kazandılar. 10 haftada topladıkları 18 puanla Süper Lig’de 5. sıradalar. Galatasaray’ın zorlansa da evinde bu maçı kazanacağını düşünüyorum. Ancak Kasımpaşa’dan da bir sürpriz gelebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR