Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Gezmeye Gidememek

Gezmeye Gidememek

2023 yılının ilk çeyreğinde bulunduğumuz şu günlerde ulaşım maliyetlerinin artmasından dolayı gezmeye gitmek gibi hayaller kurar olduk. Sadece Ankara’da otobüs ve dolmuş fiyatlarına yapılan zam bile tek başına yeterli olurken; uçak, otobüs ve deniz yolu ulaşımında kullanılan araçlara yapılan zam insanı eve kapatıp, korona virüs zamanını anımsatır oldu.

Resmen karantina yaşıyor gibiyiz ama virüs değiliz, paramız yok diyebiliriz. Hayatımızın hemen, hemen her anı pahalı oldu. Sadece ulaşım ücretleri maliyetleri olarak konuyu ele almamak gerekiyor elbette. Ancak bu böyle olmamalıydı demekten de kendimi geri alamıyorum.

Hayatı boyunca hiç uçağa binememiş, o heyecana ortak olamamış milyonlarca insanımız var. Şehir dışına akraba ziyaretine gitmek isteyen ancak uygun bilet bulamadığı için birbirine hasret kalan insanlar var. İlçeler arası ulaşımda bile aktarma ve birden fazla ulaşım seçeneği kullanmak gerektiren durumlar nedeniyle arkadaşlık ve aile bağı esneyen vatandaşlarımız var.

Önceden ne güzel ucuz diyorduk ama o zamanlarda da paranın bir kıymeti vardı diyebiliyorduk. Şimdi böyle bir durum mümkün olmadığı için hayat bize pahalı geliyor. Çünkü paranın kıymeti yok diyebiliyoruz. Bu sürecin ne zamana kadar böyle devam edeceği hakkında en ufak bir fikrim yok ama artık pikniğe gitmek bile lüks oldu.

Ailecek veya arkadaşlarla toplanalım birkaç saat kafa dağıtalım desek bile ay sonu geldi para kalmadı derken, para kalmadığı için yine aybaşında da bir araya gelemiyor ve ev ile iş arası mekik dokuyoruz.
Keşke ulaşım maliyetleri ucuz olsa ve güzel ülkemiz Türkiye’nin her bir köşesini keşfetme şansımız olsa. Adeta Cennet manzaralarına şahitlik edeceğimiz o kadar doğal ortam ve tarihe tanıklık etmiş o kadar Antik Kent sahibiyiz ama hep uzak kalıyoruz.

Önceden kredi çekip tatil gidiyoruz söylemi vardı. Bu sanırım artık hayatımızın hiçbir anından gitmeyecek. Ya da hayatımızın hiçbir anında kendine yer edinemeyecek. Umarım gezmek ve gezmekten keyif almak sırf ücretsiz olsun diye otostop dışına çıkar.

Çünkü birkaç saat bile gezmek, dinlenmek, yeni bölgeler keşfetmek insana huzur verirken, evde kapalı kalmak ruh hali ve sağlık açısından hiç verimli değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR