Alperen Aydın

Alperen Aydın

Kitabım Yeniden Yayında

Kitabım Yeniden Yayında

“Çeçen Halkının Onuru: Şehit Medet Önlü” kitabım, bir süredir internet satışına açık değildi. Kitabı temin etmek isteyen dostlara güzel haberi verelim. Kitabımız yeniden satışta Türkiye, Çeçen Cihadını O’nunla tanıdı! 2013’te, Ankara’da haince katledildi

Türkiye’de, aydınlatılamamış en karanlık suikastlerden biri olan “MEDET ÖNLÜ SUİKASTINI ve doğru kaynaktan ÇEÇEN CİHADINI öğrenmeyen kalmasın.

Ankara’da şehit edilen Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Önlü hakkında ilk ve tek eser niteliğinde olan kitabım, Çeçen cihadını da kapsamlı bir şekilde anlatmaktadır. Kitabımı Yüzde İki Yayınlarından temin edebilirsiniz.

Bu kitap Önlü ailesine vefa borcumdur.

Türkiye’de kim Çeçen Cihadına muhabbet besliyorsa Medet Önlü sayesindedir.

Muhsin Başkanı, sonra dostu Medet Önlü’yü şehit ettiler. İkisini de koruyamadık, suikastlarını aydınlatamadık. Hesaplarını da soracağız hatıralarını da yaşatacağız!

“Babam şehit olduğunda, yalnızca biz değil bir millet yetim kaldı.”

-Mansur Önlü (Medet Önlü’nün Oğlu)

Medet Önlü, tarihi vatanından uzak, yabancı bir ülkede doğup büyümüş olmasına rağmen, siyasi görüşü Çeçen halkının geleneksel değerleri temelinde şekillenmiştir. Medet Önlü, özgürlük ve bağımsızlık ülküsü uğrunda cesur bir savaşçıydı

-Ahmed Zakayev (Çeçenistan İçkerya Devleti Başbakanı)

Medet Önlü ve Muhsin Yazıcıoğlu yine aynı yerde buluştu. Medet Önlü’nün sıcak yatağında ölmeyeceğini biliyorduk. Çünkü o bir dava adamıydı. İnandığı değerler için mücadele etmekten kaçınmıyordu. Çeçenistan kadar Türkiye de Medet Önlü’nün sevdasıydı.

-Mahir Damatlar (Gönüllerde Birlik Vakfı Başkanı)

Yıllar önce öğrenci evinde hangi heyecanla anlatıyorsa, aynı heyecanla anlatıyordu Çeçen direnişini. Hayatını adamıştı bu kutlu davaya. Bir davaya inanmışlığın, bir davaya adanmışlığın yürüyen anıtı gibiydi.

-Ahmet Hakan (Gazeteci-Yazar)

İkinci Çeçen savaşı sona erip, Çeçenistan Rus hegamonyası altına girdikten sonra da; Medet Önlü tek kişilik bir ordu olarak mevcut Kadirov yönetimine karşı mücadele etmeye devam etti.

-Mehdi Nüzhet Çetinbaş (Kafkas Vakfı Kurucu Başkanı)

Vatanımızın yalnızlığı Medet Önlü’ye kalmıştı!

-Şerif Ali Işık (ÇİC Fahri Konsolosluğu K.Maraş Eski Temsilcisi)

Dostun ve düşmanın şahitliğinde, Medet Önlü’nün yegâne çabası, halkının yaşamını korumaktı. O bir Qoman Siy, “Halkının Onuru”dur!

-Ülkü Menşure Solak (Gazeteci-Yazar)

Bir ara ayaktaydık ve İmam Alim Sultan’ın kendisine hediye ettiği kamayı eline alarak, “Allah dileyen herkese onunki gibi bir şehadet nasip etsin” demişti. Bir duanın böylesine tüyler ürpertici bir biçimde kabulüne bir daha şahit olmadım.

-Murat Atrışba (Avukat)

Medet Önlü’nün katlini aydınlatmak, Türkiye’nin namus borcudur.

-Hakkı Öznur (Araştırmacı-Yazar)

Medet Önlü, Kafkasya halklarının haklı ve onurlu özgürlük davasını olması gereken zeminde, yani Müslüman bir Kafkasyalı olarak sürdürüyordu.

-Tayyar Tercan (Gazeteci-Yazar)

Medet Önlü, Rusya-Çeçenya savaşları sırasında Türkiye’de en önemli rolü üstlendi. Türkiye ve İslam dünyası, Çeçenistan cihadı ile ilgili doğru bilgileri Medet Önlü’nün konferansları ve basın açıklamaları ile öğrendi.

-Ali Kutlu (Geçmiş Dönem Çardak Belediye Başkanı)

Katiller belki tek bir kişiye ateş ettiler ama onunla birlikte hepimizi öldürdüler…

-Aza Saidova

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR