Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Kızılay'da Düzenleme Şarttı

Kızılay'da Düzenleme Şarttı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın Atatürk Bulvarı’nda “Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi” başlatacağını duyduktan sonra gerçekten sevindim. Çünkü yapılacak çalışmanın, kent estetiğine uygun hale getirileceği beni gerçekten mutlu etti.

Öyle ki; projenin detayları açıklandığında, Sıhhiye ile Türkiye Büyük Millet Meclisi arasında bulunan 63 adet yapının cephelerinin modern görünüme kavuşacağı ek olarak; tek tip tabela uygulamasına da geçileceği belirtildi. Ayrıca; Güvenpark, Zafer Meydanı ve Zafer Parkı’nın da tarihi dokulara uygun olarak yenileneceği belirtilmiş.

Sıhhiye ve Kızılay tarafına çok sık ziyarette bulunan birisi olarak söylemeliyim ki; kent dokusuna ve estetiğine uygun olmayan yapılar bulunuyordu. Halk kalabalığı arasında görüntü çirkinliği abartıya kaçmıştı. Trafik çilesi bir yandan, halk kalabalığı bir yandan, görünüm açısından sınıfta kalmış bir düzen vardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı sayesinde uygulama ve düzenlemelerin yapılacağına gerçekten sevindim ve geç kalınmış bir uygulamaya el attıkları için Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nı yürekten kutluyorum.

Umarım bu çalışma Ankara’nın dört bir yanına uzanacak çalışma olur. Ankara’mızın her bir semti, her bir caddesi, her bir sokağı modern görünüme kavuşmalı ve kent estetiğine uygun olması gereken bir düzeni benimsemeli diye düşünüyorum.

Elbette bu çalışmaların Belediyeler bütçesini zorlamadan, bütçe kolaylığı sağlayarak yapılmasından yanayım. Çünkü kent estetiği ve modernize olmuş haline kavuşmaları için geç asırlık düzen yok olacağından dolayı epey bir bütçe zorlaması beklenmez değil.

Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın çalışmalarının bir örnek olmasını ve her ilçe Belediyemizin örnek alması gereken bir davranış olmasından yanayım. Gerekirse yapılan çalışmalarda nasıl bir yol izlendiği Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nca tüm ilçe Belediyeleri ile paylaşılmalı ve yapılan çalışmalarda nasıl bir yol izleneceği hakkında bilgi edinilmeli.

Ankara’nın her bir ilçesi, her bir karesi modern ve estetik görünüme kavuşmak için can atıyor olmalı. Başından beri verilen izinler ve uygulamalar geç kalınmış hissi uyandırmıyor ancak yapılacak çalışmalar “keşke baştan başlasaydık” dedirtmeden uygulamaya geçilmeli diye düşünüyorum. Tekrardan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nı kutluyor ve çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR